Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yargı reformumuzun temel hedeflerinden biri hukuk mesleklerinde kalifiye işgücünü artırmaktır. Bu kapsamda hukuk fakültelerine girerken sınav geçme sıralamasını ilk 125.000’e yükselten YÖK’ten ilk 100.000’e yükselmesini istedik ”dedi.
Bakan Gül, görevinde, yargı reformunun hazırlanmasına ve uygulanmasına katkılarından dolayı YÖK’e ve akademik topluma teşekkür etti.
Bakan Gül’ün imzasıyla YÖK’e gönderilen mektupta, Yükseköğretim Kurulu’nun Ekim 2019’da aldığı kararla 190 bin olan hukuk fakültelerine kabul edilen öğrencilerin başarı sırasının, 125 bine yenilenmiş ve bu yenilik yargı ve akademik çevreler tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.
Makale şu ifadelere yer verdi:
Hukuk fakültelerine girişteki başarı sıralamasındaki değişiklik, hukuk eğitiminin kalitesini ve dolayısıyla adalet hizmetlerinin kalitesini doğrudan ve olumlu etkilemektedir. Mevcut süreçte, bir sonraki yıl için geçme sıralamasının 100.000 olarak belirlenmesi ve sonraki yıllarda bu sıralamanın kademeli olarak yükseltilmesi faydalı görülmektedir.
.