Yenileniyor
%-0.54
Altın 480.88
REKLAM

Mutluoğlu 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

236 defa okundu , kategorisinde, 12 Eyl 2020 - 14:57 tarihinde yayınlandı

Millet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Mutluoğlu, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

12 Eylül öncesinde kardeşi kardeşe kırdırırken, kan gövdeyi götürürken, her gün onlarca insan ölürken ülkeyi teslim ettiğimiz siyasilerimiz birbirleriyle tebelleşiyor bir araya gelip güçlü iktidarlar kuramıyor ve ülkenin başına gelecek felaketleri önleyemiyordu.
On ayda bir cumhurbaşkanı seçemeyerek adeta darbeye buyur ediyordu.
Nitekim 12 Eylül aleni bir şekilde davul zurna çal çala çıktı geldi.
12 Eylül bir sonuçtur.
Ülkeyi böylesi mukadder bir sonuca götüren sebepleri teker teker inceleyip soruşturmadıktan sonra 12 Eylüllere küfr etmenin bir anlamı yoktur.
Nitekim daha sonra Türkiye’yi 12 Eylül’e getiren kadrolara yeniden iş verdik hala onların kırıntılarına iş veriyoruz ve Türkiye 28 Şubat postmodern darbeyi ve 15 Temmuz kanlı feto darbe girişimini yaşadı.
Karanlığa küfretmek kadar karanlığa bir ışık yakalım.
Gelin Türkiye’yi gerçek bir demokrasi ve gerçek bir hukuk ve adalet devleti haline getirelim.
Gelin bu eski siyaset anlayışını ve onların kırıntıları ve kalıntıları durumunda bulunan mevcut siyaset anlayışını toptan ve kökünden kazıyalım.
Gelin gerçek Millet iktidarını kuralım.
Gelin gerçek demokrasiyi, gerçek hukuk ve adalet devletini gerçekleştirecek kadrolara imkan tanıyalım.
Ki bu kadrolar 12 Eylül öncesinde şartları hazırlamak üzere hadiseler olurken bunlara seyirci kalan hatta yangına körükle giden ve millet evlatlarını heder eden dönemin siyasi hareketleri ve onların devamını değil; emperyalizmin kaynattığı bu ateşe ve bu oyuna asla gelmeyen ve asla kullanılmayan tek güç olan Yeniden Milli Mücadele kadroları ve Millet Partisi kadrolarını iktidara taşıyalım.
O zaman 12 Eylül’ü anlamanın bir anlamı olur…
Büyük Türk Milleti 12 Eylül darbe döneminin getirmiş olduğu %10 barajlı siyasi partiler ve seçim kanununu 40 yıldır hala değiştiremeyen iktidar ve muhalefeti Türk siyasi hayatından tart etmeli; gerçek demokrasi ve hukuk devletini kurabilme gücüne sahip olan Millet Partisi’ne yol açmalıdır.
Mehmet Mutluoğlu
Millet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı
Haber Editörü : Tüm Yazıları
Tahsin Hasan